Rólunk

Kedves Érdeklődők!

Alapítványunk 2003-ban alakult meg. Amikor az „FKBT-tábor” fogalom volt, nagyon jó volt, hasznos volt. Egy táborozó gyerekünk édesapja ügyvéd volt, s azt javasolta, hogy ne hagyjuk abba a táboroztatást, mert a saját gyerekén is látja, hogy milyen hasznos dolgok ragadtak meg a gyerekekben. Ötletként említette meg az alapítványi formát, amellyel célszerű lehet ezt a tevékenységet véghez vinni. Azóta minden évben megtartottuk a nyári közlekedési táborunkat.

Egy olyan táborhelyet terveztünk, mint a 70-es 80-as évek úttörő táborai voltak kiépített KRESZ-parkkal. Terveink közt már nem szerepel a saját táborhely létrehozása, ahol egy saját közlekedési parkunk lenne. Évekig jártunk Szolnokra, Tisza-ligetre, ahol megmaradt egy ilyen régi, nagyon klassz KRESZ-park. Aztán az is építkezés áldozata lett. Ilyen előzmények után mobil szabályossági és ügyességi pályával dolgozunk. Olyan szálláshelyre szervezzük táborunkat, ahol a mobil pályánkat használni tudjuk.

Tevékenységünk mind gyerekeknek, mind felnőtteknek a balesetmegelőzésről, a közlekedésbiztonságról szól. Igyekszünk a közlekedési gondolkodást fejleszteni. A közlekedési előrelátás fontosságát kiemelni. Mindegy ki a felelős egy balesetért, ha a valaki megsérül, könnyű vagy súlyos sérülést szenved. A legrosszabbra ne is gondoljunk! Nem véletlenül hangoztatjuk a nagyon régóta elhangzó mondást: „Elsőbbsége annak van, akinek megadják!”

Kérésre közlekedésbiztonsági (balesetmegelőzési) előadással állunk rendelkezésre. Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok magam és kollégáim nevében is.

Budapest, 2021. december 10.                                                                                                      

                                                                                                                                                                                       Tisztelettel                                        

                                                                                                                                                                                 Del Medico Mihály     
                                                                                                                                                                                       (táborvezető)

                                                                                                                                                                         a Mindenki Közlekedik Alapítvány                                                                                                                                                                                                                kuratóriumának elnöke 

küldetésünk

Üdvözlöm! Del Medico Mihály vagyok, a Mindenki Közlekedik Balesetmegelőzési Alapítvány vezetője. 2003-ban néhány barátommal, munkatársammal alapítottuk meg közlekedésbiztonsági alapítványunkat. Tettük mindezt azért, mert úgy tapasztaltuk munkánk során, hogy a gyermekek számára nincs elegendő lehetőség a biztonságos közlekedés tudásának elsajátítására.

 

Oktató munkánkkal szeretnénk minden kisgyermek számára megadni a lehetőséget és a tudást arra, hogy ne váljanak áldozatává az egyre rosszabb közlekedési morálnak. Célunk, hogy játékos formában tudják magukba szívni a közlekedési szabályok ismeretét, ezáltal életük során megfontoltan, balesetmentesen tudjanak közlekedni.

 

Mindezen célok elérése érdekében évente megszervezésre kerül balesetmegelőzési táborunk, ahol a gyermekek elsajátíthatják a kerékpáros, motoros közlekedés szabályait játék közben. A KRESZ ismeretét alapvető fontosságúnak tartjuk, így a tábor ideje alatt minden nap ennek oktatására irányuló tevékenységet is végzünk. Az éves egy-két hetes táboroztatás mellett alapítványunk tagjai az év többi részében ismeretfelújító és ismeretbővítő oktatást is végeznek, így nagyon sok rendezvényen, iskolában, óvodában, és még idősotthonokban is folytatjuk az oktatói munkát.